Ajax wint voor de vierendertigste keer de landstitel

Normal 6272738319 0b4bf8b578 o
Afbeelding: Brendan Gates

Ajax is nu officieel kampioen van de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen overtuigend bij De Graafschap met 1-4.

Eigenlijk was het kampioenschap afgelopen zondag al binnen. PSV verloor toen met 0-1 van AZ. Ajax won toen tegen AZ met een score van 4-1. De Amsterdammers stonden met 3 punten boven PSV en hadden een beter doelsaldo. Met de 1-4 overwinning op De Graafschap is het nu officieel gemaakt dat zij de kampioenen zijn van Nederland.

Ajax won redelijk eenvoudig van De Graafschap met doelpunten van Dušan Tadić (2x), Nicolás Tagliafico en Lasse Schöne. Youssef El Jebli prikte een goal binnen voor De Graafschap. Het werd uiteindelijk 1-4 in voordeel van de Amsterdammers. Tadic kwam met zijn twee doelpunten op gelijke hoogte met Luuk de Jong. De Jong en Tadic hebben beide 28 keer het net gevonden dit seizoen. De twee zullen de prijs dus moeten delen.

De Amsterdammers hebben dit seizoen 28 keer gewonnen, 2 keer gelijk gespeeld en 4 keer verloren. In totaal komt dit neer op 86 punten. Ze hebben 119 doelpunten gescoord en kregen er 32 tegen. Verder heeft Ajax de beker finale gewonnen van Willem II en kwamen ze tot de halve finales van de Champions League. Het was een super seizoen.

Dit is de 34ste landtitel die Ajax meeneemt naar Amsterdam. De spelersgroep laat weten dat ze deze 34ste titel opdragen aan Abdelhak Nouri. Een paar jaar geleden kreeg de speler een hartaanval en zal nooit meer kunnen voetballen. Nouri speelde altijd met rugnummer 34, vandaar dat de titel aan hem wordt opgedragen.

Het feest zal vandaag losbarsten op het Museumplein waar Ajax zal worden gehuldigd. In de late middag om 16:00 zal Ajax worden gehuldigd. De organisatie heeft duidelijk regels opgesteld voor de huldiging. Zo mogen er geen glazen bezittingen, wapens, lachgas en vuurwerken worden meegenomen naar de huldiging.

Er was op verschillende social-media platformen commentaar op de dag en het tijdstip waarop de huldiging zou plaats vinden. Mensen werken nog om 16:00 en de jeugd zit dan nog op school. Er werd een petitie gestart om de huldiging te verplaatsen, maar dit was niet succesvol. De huldiging gaat gewoon plaatsvinden vandaag om 16:00.

Dit artikel verscheen eerst op Mokum.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief