Politie houdt Belgen en Ossenaar aan bij PSV - Willem II

Normal police handcuffs
Afbeelding: Wikimedia

Eindhoven - De politie heeft gisteravond rondom de voetbalwedstrijd PSV - Willem II vier mannen aangehouden. Het gaat om drie Belgen en een 33-jarige man uit Oss. De vier mannen zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

De drie Belgen (twee Antwerpenaren van 33 en 34 jaar en een 40-jarige inwoner van Westerlo) mishandelden een beveiliger in het vak waar Willem II-supporters zaten. Deze Belgische voetbalfans hebben een vriendschapsband met Willem II-supporters en kwamen hen kennelijk moreel ondersteunen. Na het incident verlieten ze het vak, maar agenten pakten het drietal rond 19.00 uur op de PSV-laan alsnog op. De beveiliger heeft aangifte gedaan. De Ossenaar werd na de wedstrijd op de PSV-laan aangehouden wegens belediging van agenten. Dat gebeurde kort voor 22.00 uur.

Rond die tijd werd het nog even onrustig toen PSV-supporters de confrontatie zochten met Willem-supporters die met bussen terug naar Tilburg gingen. De Mobiele Eenheid heeft met enkele charges tussenbeide moeten komen. Daarbij zijn geen aanhoudingen verricht.

Dit artikel verscheen eerst op Lichtstad.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief